L’ortiga, per la composició, és alhora aliment i medicina.

Decidir-se a menjar ortigues no és fàcil d’entrada. Aquesta planta suscita aprensió pel poder urticant. No obstant això, com saben la gent del camp o qui tingui un hort, l’ortiga és un regal de la natura que permet elaborar una àmplia varietat de plats, el sabor dels quals sorprendrà més d’un, que no dubtarà a repetir.

Cent grams d’ortiga aporten 480 mg de calci, ni més ni menys que un 60% de les necessitats diàries. Aquests 100 grams també contenen 57 mg de magnesi (la sisena part dels requeriments diaris), 1,6 mg de ferro i 800 micrograms de manganès.

Pel que fa a les vitamines, destaquen la provitamina A, la B2 i l’àcid fòlic, i sobretot la vitamina K, ja que 100 g d’ortigues subministren el quàdruple de la necessària.

Molts plats populars inclouen l’ortiga com l’ingredient estrella. És el cas de l’arròs amb verdures saltat amb ortigues, el remenat de bolets i ortigues, la truita d’ortigues i alls tendres, la sopa d’ortigues amb flocs de civada, les croquetes de formatge i ortigues, la lasanya vegetal amb ortigues i espinacs o la quiche d’ortigues.

L’ortiga tampoc falta a l’alta cuina, en el nostre cas, t’atreveixes a tastar el nostre lluç amb salsa d’ortiga?

A Terram juguem amb els ingredients de la terra, per donar el valor que es mereixen, en aquest cas l’ortiga.

lluç salsa ortigues

Bon profit.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

× Com et puc ajudar?